top of page
5.png

DOEN

De campagne is voorbij, maar iets doen kan altijd. Met de campagne WAD THE F*CK willen wij jou oproepen stil te staan bij je eigen consumptiegedrag. We willen met de beelden laten zien dat het allemaal veel milieuvriendelijker kan en moet. En je kunt meehelpen door letterlijk je handen uit de mouwen te steken. Concreet betekent dit: koop minder, koop tweedehands, en koop lokaal tegen een eerlijke prijs #buylessbuygood. En last but least, ruim gewoon lekker je eigen rommel op na een heerlijke stranddag of chilldag in het park. 

Help jij mee?

Doe jij mee voor een schone Waddenzee? Op de Waddeneilanden zijn veel toffe initiatieven waaraan je kunt deelnemen. Zo hebben wij en nog veel meer jongeren mee gedaan aan: 

 

HELE JAAR DOOR ACTIVITEITEN:

  • Door heel Nederland is 'Nederland Schoon' actief om zwerfafval tegen te gaan. Zij organiseren diverse activiteiten met bedrijven en scholen https://www.nederlandschoon.nl/.

  • Op Terschelling is er de https://www.dejutfabriek-terschelling.nl. Een hele actieve club die plastic niet ziet als afval, maar als grondstof. Je doorloopt daar de hele cyclus: van jutten tot verwerken om er uiteindelijk weer iets nieuws van te produceren.

  • Houd ook www.ikjut.nl in de gaten. Een leuk initiatief van de Waddenvereniging dat is gestart op Terschelling. In de toekomst willen ze ‘ikjut’ op álle eilanden en langs de hele waddenkust uitrollen.

  • Op Texel vind je https://www.texelplasticvrij.nl. Deze organisatie is goed opweg om Texel plasticvrij te maken en organiseert ook coole plastic masterclasses.

  • Op het vaste land, bij de stranden van Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal, is er https://www.juttersgeluk.nl/. Ze verkopen ook mooie circulaire producten.

Natuurlijk kun je ook gewoon zelf lekker aan de slag. Als je ergens naartoe gaat, neem dan altijd een extra tas mee en ruim rondslingerend afval op.

Koop minder, tweedehands en duurzaam!

Al het afval dat we vinden is door mensenhanden gemaakt. Daarom vragen we je ook terug te gaan naar de bron. Sta eens stil bij waarom je dit wilt kopen. Heb je het echt nodig? Hoe vaak ga ik het gebruiken? Is er een alternatief? Is het duurzaam gemaakt?

Tips nodig? Check de volgende website voor inspiratie:

Opruimen.jpg
bottom of page