top of page

CONCEPT & CREATIE

INITIATIEFNEMERS

Wij hebben beide een grote liefde voor het Waddengebied. De containerramp met de MSC Zoe in 2019 maakte op ons diepe indruk. Maar ook het rondslingerend zwerfafval in en rondom dit unieke gebied houdt ons bezig. Beide komen we uit Dokkum en we ontmoette elkaar via social media. Krachten werden gebundeld en zo ontstond WAD THE F*CK. ‘Een ietwat heftige titel, dat klopt. Maar kijk eens naar de gevolgen van ons consumptiegedrag inclusief al dat zwerfafval... dat is pas heftig!'

Esther Leystra (27) studeerde Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de onderzoeksmaster Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht. Momenteel werkt ze als journalist voor RTVNOF en Omrop Fryslân. Daarnaast doet ze diverse neven-activiteiten op het gebied van duurzaamheid voor o.a. Plastic Soup Surfer, Tolhuijs Amsterdam en de Future For Nature Academy. 

Mijke Bos (44) deed de Fotoacademie in Groningen van 2007-2009. Ze werkt als commercieel fotograaf en maakt ook ‘vrij’ werk. In 2009 lanceerde ze het project “Wad Naakt’’ over de kwetsbaarheid van mens en natuur. Haar tweede project “Moi” deed ze in samenwerking met het Zuiderzeemuseum en ging over haar zoektocht naar de Nederlandse identiteit. De campagne WAD THE F*CK is haar derde autonome project. Voor meer info zie https://www.mijkebos.com/

IMG_20210623_113445.jpg

MET DANK AAN

Dit is een geheel vrijwillig project door Mijke Bos en Esther Leystra. Zij willen alle hieronder genoemde instellingen, organisaties en personen bedanken voor hun bijdrage en ondersteuning:

MODELLEN: Jens Gross, Anne-Rixt Visser, Anouk de Jong, Johnny Hamdi Pacha

VISAGIE & HAIR: Janine Buijs

PRODUCTIE ASSISTENT: Karin Hofmeijer

VVV Terschelling, Rederij Doeksen, Wagenborg Passagiersdiensten, Arriva, Brouwerij Dockum, Paviljoen West aan Zee, AquaZoo, Shetlanders & Ijslanders De Prairie, Koffiebar KNUS, Surfvillage Terschelling, gemeente Noardeast-Fryslân, Plasticvrije Waddenzee, Merk Friesland, Visit Wadden, MUD Jeans, NØRD conceptstore, Dizzy Dokkum, Z.G.A.N. store, Kringloopbedrijf De Wissel. 

bottom of page